Desculpa

En dan na een hele lange tijd werkt mijn site eindelijk weer!! Helaas ben ik al weer terug in Nederland na 11 geweldige maanden, maar het is beter laat dan nooit zal ik maar zeggen. De komende tijd zal ik toch nog foto’s en verhalen blijven plaatsen zodat er toch een beeld van mijn hele verblijf te zien en te lezen is. In ieder geval is dat voor mijzelf fijn voor later 😉

Thiaguinho

Waarom ik al bijna zeker weet dat ik binnenkort weer een bekende Braziliaanse artiest ga zien?! Eind mei hebben we een paar dagen vrij. Rond deze tijd is ook het bekende festival van de Pinhão in Lages. Het is een beetje te vergelijken met het Oktoberfest dat in Blumenau wordt gehouden, maar in plaats van bier, aardappelen en worst, worden er pinhãos gegeten. Ook zijn er elke dag artiesten die optreden. Zo dus ook Thiaguinho. Thiaguinho is een zanger die pagode zingt, een soort combinatie van samba en sertanejo. Het is het allebei niet, maar het lijkt er een beetje op. Deze zanger is een van de populairste hier in Brazilië, dat komt ook een beetje door zijn vriendschap met Neymar, die ook in de tweede video te zien is. Toevallig ben ik deze dagen ook in Lages dus de kans is groot dat ik dus ook naar de concerten ga. Ik hoop het in ieder geval!!

Michel Télo en Jorge & Mateus

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

 

Ik ben de afgelopen weken naar een aantal typische Braziliaanse concerten geweest. Misschien dat sommigen mijn berichten van het begin van het jaar kunnen herinneren, toen vond ik sertanejo niet zo leuk. Inmiddels is dat berhoorlijk veranderd. Nu kan ik de muziek tenminste verstaan en dat scheelt veel. Michel Télo is in de wereld waarschijnlijk de meest bekende Braziliaanse zanger, Jorge & Mateus denk ik niet. Het concert van Michel Télo móest dus bezocht worden! Het concert was samen met Victor & Léo, ook bekende Brazilaanse artiesten hoewel ik nog nooit van hen gehoord had… Maar het was een erg geslaagde avond, echt een hele goede herinnering!!
Jorge & Mateus was iets minder, doordat er veel te veel mensen waren, het te heet was, het 2 uur te laat begon en er maar 1 kassa voor drinken was. Dat uitte zich in een vrouw die mij bijna in mijn gezicht sloeg. Laten we het erop houden dat niet alle Brazilianen goed gemanierd zijn. Toen het concert eenmaal begon was het wel weer prima, hoewel mijn humeur toen iets minder was. Toch heb ik nu twee grote Braziliaanse artiesten van mijn lijstje kunnen afstrepen in een maand tijd. Wie weet of er deze laatste weken nog een paar bij komen?! (Ik weet het eigenlijk wel zeker!)

Desculpa

… en dan is je site opeens uit de lucht…
Blijkbaar had Posterous dat al in januari gemeld op twitter, maar zijn ze vergeten een mailtje te sturen naar de gebruikers. Erg fijn. Op dit moment is het even uitzoeken hoe het allemaal zit. Hopelijk werkt het snel weer!!

Beatrix

Beatrixx

Lang leve het internet. Morgen is het dan zo ver, de troonswisseling. Hier in Brazilië hoor je er helemaal niets over, maar gelukkig kan ik via het internet toch nog alles meekrijgen. De laatste toespraak heb ik dan ook mooi kunnen volgen. Morgen ga ik in mijn klasje ook zo veel mogelijk laten zien via internet. Het blijft toch raar voor de Brazilianen hier. Een koningshuis, dat kennen ze niet.

Hoe mijn Koninginne-/Koningsdag eruit zal gaan zien? Helaas moet ik gewoon naar school, maar ‘s avonds ga ik naar de beste club van de wereld. Green Valley. Afgelopen maand is deze club verkozen tot beste club van de wereld en morgen is het eerste officiële feest met deze titel. Ook een bijzondere dag!
Iedereen een hele fijne en bijzondere Koninginne-/Koningsdag gewenst!!

Paraguay

Img_5177Img_5205Img_5208Img_5182

Absoluut niet mijn favoriete land waar ik ooit geweest ben, maar dat komt vooral omdat we alleen naar het aller-, allertoeristische plaatsje van Paraguay zijn gegaan. Brazilianen gaan daar naartoe om inkopen te doen. Je kunt er nep, nep, nep en nep kopen. Oh ik ben denk ik nep vergeten. Ik vond er he-le-maal niets aan. Het klopt inderdaad wel dat het goedkoop is, maar waarschijnlijk valt het na 1 keer gebruiken of dragen al uit elkaar. Ik heb dus ”jammer genoeg” geen aankopen gedaan.
Wel vond ik het erg leuk om een beetje te zien hoe dit andere land werkt. Er werd natuurlijk Spaans gesproken, even wennen na 9 maanden Portugees! En iedereen zegt ook dat dit niet echt Paraguay is, vergelijk het met de Kalverstraat. Dat geeft ook geen goed beeld weer van de bijzondere winkels die ergens anders in Amsterdam te vinden zijn…!

PS Als je nog sokken nodig hebt, ga naar Paraguay!!! Om de 5 seconden word je aangesproken door een mevrouw of een klein kindje of je sokken wilt kopen. 5 paar voor 0,50 of 1,-. Best een goed prijsje en ook best irritant.